Støtt opp om julekampanjen

Giverbrev og informasjon om Misjonsforbundets julekampanje har gått ut til givere, menigheter og støttespillere. Samtidig er man godt i gang med arbeidet blant flyktningene som får hjelp gjennom innsamlingen. Har du tenkt å gi en julegave til Colombia?

I midten av desember var det kommet inn i underkant av 30 000 kroner til julekampanjen. Med mål om 200 000 kroner til kampanjens formål, håper Internasjonal avdeling at flere vil være med å bidra. Resultatet blir trolig mye bedre med tanke på at det er nå gavene overføres og at disse ikke er blitt registrert i regnskapet så langt. Dessuten arrangerer flere menigheter egne kollekter til denne innsamlingen på julaften eller i et av julemøtene.

To personer har dessuten laget egne nettkampanjer for julekampanjens viktige formål. Gordon Valen og Trond Filberg synes dette er er fin måte å sette gode verdier i fokus denne julen.

Misjonsforbundet har utarbeidet både bilder for framvisning og appell for kollekttalen til internflyktningene i Colombia. Giverbrevet som ble sendt ut i desember, utfordrer til å støtte arbeidet som søsterkirka står for blant de fattigste i Colombia.

Dette går pengene til

Situasjonen i Colombia regnes som den mest alvorlige humanitære krisen i Amerikas historie. Ingen andre steder i verden har flere internflyktninger. Over fem millioner colombianere som er drevet på flukt i sitt eget land på grunn av opprør, militære grupper og ekstrem kriminalitet.

Store kulturelle og tradisjonelle forskjeller i landet, gjør at mange kjenner seg veldig fremmed på de nye stedene de har kommet til. De havner i arbeidsløshet og fattigdom. Å flytte fra landsbygda der de har drevet landbruk, til å bo tett i tett i en plankelandsby, er en stor omveltning. Boligene er laget av rester fra byggeplasser. Vann- og kloakkforholdene svært dårlige.

I byen Medellín er det en stor brakkebydel der mange av flyktningene bor. Misjonsforbundets søsterkirke er med på å bygge opp en kirke og et senter med diakonale prosjekter. Blant dem er prosjektet «Hjelp til internflyktninger» som ble startet i år.

Les mer om innsatsen som vi bidrar til i Misjonsbladet nr 4-13 eller  klikk her.

Gi en julegave til Colombia - klikk her for å se hvordan du kan støtte arbeidet i Colombia.

 

Siste 5 artikler:

Setter fokus på Norge

Les hele

Har vi nød for menneskers frelse?

Les hele

Fredsprisen til Colombia

Les hele

Ny brosjyre presenterer hvem vi er med nye navn

Les hele

Historisk navnedag ble markert med kake

Les hele

Nyhetsarkiv
Kontakt oss tlf epost
Vekst 2020 - Løft blikket
Prosjektkatalogen 2016 banner
BEi31 be
Ansgarbanner

Misjonsforbundet (DNM): post@misjonsforbundet.no  Org.nr. 960 474 708 - Kontonr.: 3000 15 10300
Misjonsforbundet UNG:   UNG@misjonsforbundet.no  Org.nr. 970 545 204 - Kontonr.: 3000 15 09000
Flere kontaktopplysninger - klikk HER.
Innlogging for internt intranett - klikk her