Sunt lederskap?

Lederkonferansen og Drive 2017 får besøk av Rut Helen Gjævert, som står bak ett av fjorårets mest omdiskuterte dokumentarprogram, "Frelst". Misjonskirken Norge og Ung vil med det sette fokus på sunt lederskap i våre menigheter.

Rut Helen Gjævert gikk som ung voksen inn i Jesus Revolution Army, hvor hun i flere år var en brennende og engasjert "soldat" i tjeneste.

I begynnelsen var hun lykkelig over å få leve og jobbe for "revolusjonen". Men så slo idyllen sprekker, som hun selv sier i dokumentaren. Hun var totalt utslitt. Hun forteller om et prestasjonsjag hvor arbeidet for "saken" var viktigere enn å ta vare på enkeltmennesket.

Mistet seg selv
Da hun brått valgte å bryte med organisasjonen, opplevde hun det som å "komme ut av en boble". Som en følge av det kom hun i en identitetskrise, hvor hun stilte spørsmål ved hele sitt trosgrunnlag.

- Jeg forventer ikke at folk skal forstå, for jeg forstår ikke helt selv hvordan det kunne gå så langt. Nå ønsker jeg å fortelle om hvordan jeg mista meg selv i saken jeg trodde på, forteller Gjævert.

Se VG-dokumentaren "Frelst" her (ekstern lenke)

- Vi ønsker at det skal være rom for undring, refleksjon og sunn skepsis i våre misjonskirker. Det er noe av bakgrunnen for at vi har invitert Rut Helen Gjævert til en "sofa-samtale" rundt det å ha et sunt lederskap som tar vare på hele mennesket, sier generalsekretær Øyvind Haraldseid.

I tillegg til Haraldseid og Gjævert, vil blant annet daglig leder i Ung, Svein Aksel G. Nakkestad, og John Yngvar Syvertsen, musikklinjeleder på Ansgar Bibelskole, delta i samtalen.

VG-journalist Rut Helen Gjævert forteller i dokumentaren "Frelst" om sin opplevelse av å miste seg selv i arbeidet for "saken".

- Vi ønsker en bevisstgjøring rundt dette, særlig når det gjelder ledelse av unge mennesker. Hvordan kan vi hjelpe de til å kunne leve for det de brenner for, uten at de brenner seg ut? utfordrer Haraldseid.

Leve brennende livet ut
I tillegg til sofa-samtalen med Gjævert lørdag kveld, vil Anne Margrethe Mandt-Anfindsen komme inn på temaet i sitt Lederkonferanse-seminar "Disippelskap og lederskap," og menighetsrådgiver Geir Johannessen vil henvende seg til unge ledere i Drive-seminaret "Bærekraftig tjeneste".

- Engasjement er en del av ungdomstiden. Man ønsker å bety en forskjell og det er bra! mener Geir Johannessen. Han ønsker i seminaret å gi unge ledere råd om hvordan de kan leve brennende – ikke bare en kort distanse, men livet ut. 

Les mer om Johannessens Drive-seminar her.

- Det handler om å lære seg den vanskelige kunsten å si «nei», det vil si å sette grenser for hva man påtar seg av oppgaver. Det handler også om å la de «tingene som teller» få plass i kalenderen, før alt det andre, før alle «tingene som haster", oppfordrer Johannessen.

Les også: Blogginnlegg - Den korte veien fra brennende til brent

INGRESSFOTO: Kristelig Pressekontor
.....................................................................................................

Fullt program, priser og påmelding til Lederkonferansen og Drive 2017 finner du her.

Meld deg på innen 15.januar og du har mulighet til å vinne et ukespas til Liv & Vekst 2017!

Siste 5 artikler:

Nye hjemmesider starter

Les hele

Ønsker velkommen til sommerfestivalen

Les hele

Lager ny lov for trossamfunnene

Les hele

Strever med godkjenning

Les hele

Forkynnere og pastorer drar snart til skogs

Les hele

Nyhetsarkiv
Liv & Vekst 2017 sommerfestival
Temaretreat Lia gård 2017
LEDIGE STILLINGER
Vekst 2020 - Løft blikket
Kontakt oss tlf epost
PROSJEKTKATALOGEN TOTAL
BEi31 be
Ansgarbanner

Misjonsforbundet (DNM): post@misjonsforbundet.no  Org.nr. 960 474 708 - Kontonr.: 3000 15 10300
Misjonsforbundet UNG:   UNG@misjonsforbundet.no  Org.nr. 970 545 204 - Kontonr.: 3000 15 09000
Flere kontaktopplysninger - klikk HER.
Innlogging for internt intranett - klikk her