"Vi jobber med liv!"

-Barna, og deres framtid er det viktigste. Det er det som er hensikten, og det vi jobber mot hver dag, forteller Elizabeth som har jobbet på Jakobs hus i tretten år.

I dette intervjuet får du møte Elizabeth (ingressfoto), som jobber på Jakobs hus i Colombia. Vi har mye fokus på arbeidet i Colombia denne jula, og her setter Elizabeth ord på hva det egentlig handler om. -Vi jobber med liv, vi jobber med liv hver dag, og det er vel det viktigste jeg har lært.

Les den rørende historien hennes, og la deg inspirere av hjertet hun har for barna! Intervjuet er skrevet av vår ettåring i Colombia, Sarah Bjerk (bildet). Dere kan lese denne og andre flotte historier på bloggen hennes.

Får jeg intervjue deg?
-Ja, så lenge du skriver at jeg er singel, og tar et fint bilde av meg så! var det lattermilde svaret jeg fikk av Elizabeth da jeg spurte om jeg kunne ha et lite intervju med henne på bloggen min. Glede og smil er nettopp det som beskriver henne best. Ved middagsbordet forteller hun gjerne en vits med total innlevelse, og alle barna ler høyt. Og etter middagen synger hun av hjertens glede når hun tar oppvasken. Elizabeth er en viktig del av Jakobs hus, og det har hun vært i 13 år.

Drømmen om Jakobs hus
Tia (tante) Elizabeth, som de kaller henne her på gården, er opprinnelig fra Venzuela, men for 13 år siden tok hun et valg om å flytte til Colombia. Ei venninne fra Venezuela, var sammen med sin mann ledere for drømmen om Jakobs hus i Bogota, og ville gjerne ha med Elizabeth på laget. Hun ba over det og kjente at det var riktig. 
-For 13 år siden begynte vi å leve ut en drøm som hadde over tid blitt skapt i hjertene våre. Det er sterkt å være en del av hele prosessen, helt fra det var en drøm og til nå hvor vi jobber med dette hver dag. Drømmen om Jakobs hus lever nå i dag og forandrer både barn, familier og våre liv, forteller Elizabeth før hun fortsetter.

-Jeg forlot venner, familie og land, men følte det var ledet av Gud. Han har gitt meg en ny familie her, for i Colombia har jeg nå mange mennesker som jeg er så glad i, og som er glad i meg, og steder som betyr mye for meg. Jeg følte jeg ofret mye når jeg reiste fra familien min, men Gud har gitt meg mye mer tilbake. Han har fylt hjertet mitt, og jeg føler meg velsignet.

Med tro er alt mulig
Når jeg spør henne hva disse 13 årene har lært henne ler hun litt, før hun puster dypt. -Det er så mye. Så mye som jeg ikke ser med en gang, men har forstått senere. Det var ingenting her, sier hun og peker rundt på gården vi sitter og ser på. 
-
Hverken hus eller planter. Jeg har lært at med tro er alt mulig. Tro og tålmodighet. Se nå, her er det fire hus med plass til 50 barn til sammen, en gård med dyr, frukt og planter. Et sted som lever. Stedet har vokst, men det har jeg også. Jeg har fått mye erfaring, opplevd oppturer og nedturer, både personlig og sammen med barna som har bodd her. Vi jobber med liv, vi jobber med liv hver dag, og det er vel det viktigste jeg har lært.


Noen av barna på Jakobs hus. Foto: Sarah Bjerk

Barna er uten tvil viktigst
Jeg spør henne hva hun tenker er det viktigste med jobben som gjøres her på Jakobs hus, og svaret kommer uten lang betenkningstid
-Barna, og deres fremtid. Det er det som er hensikten, og det vi jobber mot hver dag. Selv om det av og til kan være vanskelig å se det store bildet i de daglige situasjonene. Det vi ønsker for barna som kommer hit er at de skal få utrustning slik at de kan leve et liv hvor de har et godt og riktig selvbilde, kan kjenne seg selv og sine følelser og vite hvilken hensikt Gud har med deres liv. Det er så viktig at det på innsiden er på plass, hvis ikke er det veldig vanskelig å leve et godt liv, både for voksne og barn. Vi lærer dem om verdier, rett og galt, og følelser. Vite hvor følelsene kommer fra og hva man kan gjøre med dem.

En vanskelig oppgave
Elizabeth tar en pause, og kikker på meg med et mer bekymret blikk. -Men det er ikke så lett. Vi har god kontakt med barna, og kan lære dem mye. Men hvis ikke familien deres er med på prosessen vil ikke det vi lærer dem vare. Det er den største utfordringen vi har her, at ikke familiene følger opplegget. Vi er helt avhengige at de følger med på barnas utvikling og gjør forandringer selv også. For når barna forhåpentligvis flytter tilbake til familiene sine må prosessen fortsette der. Vi ønsker å ha kontakt med familiene hele tiden, og har et godt gjennomarbeidet opplegg, men dessverre er det minoriteten av familiene som er med på dette.

Hva drømmer du om for barna?
Skumringen på gården blir til mørke og vi tar med oss kaffekoppene inn. Forbi barna som koser seg med film og litt lørdagsgodt, og setter oss inn på kontoret hennes, før jeg spør henne neste spørsmål: Hva hennes drømmer for barna som bor her er. 
-Det må være at det kjenner Guds kjærlighet for dem, og forstår at han har gode planer for dem. At de kan være til velsignelse og hjelp for familien sin, byen sin og menneskene rundt dem. At de har trygge og gode verdier som vil være med dem resten av livet. 


Hva med dine drømmer, for ditt liv? spør jeg videre og det blide fjeset hennes lyser opp. -Å lære engelsk! Studere musikk! Bli skikkelig rik! kommer kjapt som et lattermildt svar, før hun fortsetter: -Mitt ønske for livet mitt er å gjøre det Gud ønsker jeg skal gjøre, og å få en familie. Kunne hjelpe andre, skape muligheter for andre, både her på Jakobs hus og andre steder.

Hvordan kan vi hjelpe?
Så til slutt spør jeg henne: Hva kan de som leser dette og ønsker å hjelpe til på en eller annen måte gjøre? 
-Det første og viktigste er å be for oss. Her er det daglig en kamp, rett og slett mellom det gode og det onde. Vi jobber med å få liv som er i vanskelige situasjoner til å bli restaurert, og bygge en grunnmur som gir utgangspunkt for et bedre liv. Det trenger bønn. Følg også gjerne med på Jakobs hus sin Facebook side, her kan de se bilder og følge med på de aktuelle prosjektene vi holder på med. Vi er så takknemlige for bønn og støtte!

Tekst og foto: Sarah Bjerk.

--------------------------------------------------------------------
Støtt Jakobs hus og våre andre viktige prosjekter i Colombia ved å bli fast giver! Månedlig givertjeneste utgjør en stor forskjell, og gir økonomisk forutsigbarhet så prosjektene kan planlegge framover.
Eller gi et engangsbeløp, se giversiden. 

   


 

Siste 5 artikler:

Nye hjemmesider starter

Les hele

Ønsker velkommen til sommerfestivalen

Les hele

Lager ny lov for trossamfunnene

Les hele

Strever med godkjenning

Les hele

Forkynnere og pastorer drar snart til skogs

Les hele

Nyhetsarkiv
Liv & Vekst 2017 sommerfestival
Temaretreat Lia gård 2017
LEDIGE STILLINGER
Vekst 2020 - Løft blikket
Kontakt oss tlf epost
PROSJEKTKATALOGEN TOTAL
BEi31 be
Ansgarbanner

Misjonsforbundet (DNM): post@misjonsforbundet.no  Org.nr. 960 474 708 - Kontonr.: 3000 15 10300
Misjonsforbundet UNG:   UNG@misjonsforbundet.no  Org.nr. 970 545 204 - Kontonr.: 3000 15 09000
Flere kontaktopplysninger - klikk HER.
Innlogging for internt intranett - klikk her