Vekst i det etablerte

Salem Misjonsmenighet har de siste årene opplevd stor økning i antall småbarnsfamilier. I år har det vært rene "babyboomen", med 16 familier som har fått barn eller som venter barn i løpet av året.

Susanne Ilebekk Nordbø som er styreleder i Salem, flyttet med sin familie til Kristiansand fra Hemsedal. Hun har sett at Salem har vært gjennom store endringer de siste årene.

Må reorganisere
-For fem år siden var det ikke så mange småbarnsfamilier, men nå blir vi stadig flere, sier Susanne. Hun setter pris på det åpne og uformelle miljøet med andre foreldre. Etter formiddags- gudstjenesten samles de gjerne i et av hjemmene, bestiller takeaway-mat og hygger seg sammen små og store.

Engasjert småbarnsforelder Marthe Breen, sammen med pastor Gjermund Igland og styreleder Susanne Ilebekk Nordbø.

Marthe Breen og mannen Kjetil møttes begge i Salem som studenter. Nå er de en familie som er opptatt av tilbudene som barna får i menigheten. Datteren Emilia på 3 år går på søndagsskolen som siden 2013 har opplevd sterk vekst.

-Vi må flytte litt om i lokalene og reorganisere hvordan barnearbeidet skal være, sier Marthe.

Behov for medarbeidere
-Ja, det tvinger oss til å tenke nytt og se på hva vi har av ressurser i huset, kommenterer Andrea Solgaard som er ansatt som barne- og familiemedarbeider i Salem.

Hun synes det er gøy med tilvekst av familiene og opplever også utfordringene i dette. De har forsøkt å få flere voksne ned fra «tilskuertribunen», og har utfordret blant annet voksne over 30 år som ikke selv har barn til å delta i barnearbeidet.

Tilpasset generasjonen
Menigheten har voksne i alderen 25-45 år som hovedmålgruppe for formiddagsgudstjenesten, for at yngre voksne skal identifisere seg sterkere med menigheten. En god illustrasjon på resultatene av dette er at menighetens styreleder og nestleder er henholdsvis 29 og 30 år.

-Vi er glad for å være en flergenerasjonsmenighet, der alle er like viktige, understreker pastor Gjermund Igland.

-For enhver menighet er bare en generasjon fra sin egen død, for å sitere Asbjørn Johansen, avslutter han med et smil.

Tekst: Trond Filberg
Foto: Trond Filberg og Lasse Berntsen

......................................................................................................

Vær med å styrke Vekst 2020 - gi en gave nå!

Du har tre muligheter:

1. Benytt giro vedlagt Misjonsbladet.

2. Gi online med kredittkort, HER.

3 Gi en sms-gave - se beskrivelse til høyre.
(Trykk på bildet for større versjon.)

Takk for at du løfter
sammen med oss!