Seminar om menighetsplanting

På Sendt-konferansen i Oslo holdt Siri Iversen et seminar om sine erfaringer med menighetsplanting.

Siri Iversen har vært forkynner i Misjonsforbundet og har vært pastor i misjonskirken på Holmlia i Oslo. Hun var med og plante menighet i Vågsbygd, og nå er hun utsendt fra Vågsbygd menighet for å plante menighet på Flekkerøya.

- Grunnen til at jeg har så stor tro på menighetsplanting er at jeg elsker menigheten, forteller Iversen i sitt seminar.

Hun har stor tro på storfellesskapet, men mener at det ikke er der livet leves.
- Det er i smågruppene vi blir kjent og kommer tett på livet. Vi har fellesskap med Gud og hverandre samtidig, sier hun.

I menighetsplantingen på Flekkerøya har de tretten cellegrupper, med til sammen 96 personer. I hver cellegruppe har de to ledere.

Hun mener det er viktig å ha nok ledere.
- Noen ganger setter vi i gang ting, og så har vi ikke nok ledere. Hvor mange ledere har du?

For å plante en menighet trenger man et starteam.
- Vi hadde to kriterier til de som skulle være med i startteam. De måtte være med i menigheten og bo der de skulle plante. Vi er sju personer i vårt startteam, og vi har lovt oss for tre år, forteller Iversen.

Hun synes det er viktig å få fram at menighetsplanting må ses i et langtidsperspektiv.
- Hvis du skal plante et sted, så må du gi deg hen, det er ikke et prosjekt, sier Siri Iversen.

Foto: Jorunn Sørlie Hagen