Den lidende kirke

To e-poster tok min oppmerksomhet.

Det var mens jeg fortsatt var på teologikonferansen til IFFEC (International Federation of Free Evangelical Churches) i Hellas, i september.

Den ene e-posten var sendt en uke før og hadde gått via kontoret i Oslo. Den var fra David, lederen av Covenant Church (Misjonsforbundet) i India. Rett etter jeg hadde lest e-posten møtte jeg David i gangen på stedet hvor konferansen holdt hus og takket ham for e-posten. Han takket for en gave de hadde fått til et kirkebygg. Regnskap som viste hva de hadde fått og hvem og hvordan dette var brukt var vedlagt.

"Not so good news"

Gaven var gitt før min tid så bakgrunnen visste jeg ikke. David fortalte det hadde vært kirke der før også. Men, den hadde blitt satt fyr på i et opprør rettet mot de kristne. Nedbrent til grunnen. Ingen liv hadde gått tapt. Jeg ble trist av å høre hva de hadde opplevd, men David tok det med fatning; ”vi kan ikke la sinnet ta oss, det vil ikke hjelpe oss. Vi må gå videre og ikke gi opp”.  ”Ofte kan slike opprør ha bakgrunn i en ektemann som ikke liker at kona har begynt i kirken” fortsatte David. Det er tøffe kår der de kristne i deler av India lever ut sin tro.

Den andre e-posten var fra Leonid. Jeg møtte ham under en IFFEC-konferanse i Berlin i 2007. Han var og er stadig misjonær i Russland for ett av våre øst-europeiske søstersamfunn. Vanligvis skriver han ”godt nytt fra Russland”, men ikke denne gangen. ”Not So Good News” står det. I ly av nattemørket har to evangeliske kirker på ulike steder blitt jevnet med jorda av myndighetene. En pastorfamilie som hadde adoptert mange barn hadde plutselig blitt fratatt dem alle. Leonid vil vi skal vite og be.

Den lidende kirke er nærmere enn vi ofte tror. Her altså to eksempler fra vår egen kirkefamilie.

Øyvind Haraldseid

oHaraldseid@misjonsforbundet.no

Siste 5 blogger:

Veien jeg ikke hadde tenkt å gå

Nye pastorer

Hvorfor plantes det så mange nye menigheter i sør?

Smart eller sunn?

Vi tror at bønn er viktig

Blogg-arkiv